Emlékezzünk


15-11-21-Szolidaritás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. november 24. kedd, 08:05

https://civilosszefogas.hu/zakany/

Képek ide kattintva!

Módosítás dátuma: 2015. november 24. kedd, 14:25
 
15-09-04-"Ideiglenes Új Otthon" PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. szeptember 06. vasárnap, 12:24

2015.09.04.-én a "Nyári Szünet" utáni első klubdélutánunkat a Szivárvány utcában kialakított helységben tarthattuk meg. Az Önkormányzat a tisztasági festést követően asztalokkal és székekkel berendezte  a helységet. Jó keresztény családhoz illő módon - Zoltán Atya közreműködésével - a "Házszentelő" megtartására is sor került.

Az Új lakásba költözés örömének ellenére feszült légkörben töltöttük a délutánt. Kerestük a választ, hogy milyen okokra vezethető vissza az idegenérzetünk:

  1. Összejövetelünkkel egy időben indult meg a gyalogos migránsinvázió az osztrák határ felé, ami miatt többünk unokái 1,5 - 2 órát a haza felé tartó felforrósodott autóbuszban szomjasan töltöttek.
  2. Egymás hangját erősítette a szirénázó rendőrautók és rendőrségi helikopterek ide-oda vonulása, akik a betolakodók útjának biztosítását végezték. Nem tudhattuk, hogy történt-e közben atrocitás.
  3. A Szabadság úti Házból "ideiglenesen" 2012 évben zsúfolódtunk be a rozoga külsejű, de kerttel és konyhával is rendelkező Árpád utcai épületbe azzal az ígérettel, hogy a végleges elhelyezést az Önkormányzat a Régi Posta épületében biztosítja. Nem ez teljesült.
  4. 2015 év elején tájékoztatást kaptunk, hogy új Nyugdíjas Ház épül a Szabadság úton, amibe ősszel be is költözhetünk. A terv szerinti belső elrendezést, méreteket kifogásoltuk, de az engedélyezési eljárás menete, és költség kímélés miatt minimális változtatásokra kerülhetett csak sor.
  5. Közben kiderült, hogy az engedélyezési eljárás a tulajdonviszonyok rendezetlensége miatt elhúzódik, az egyeztetéssel járó többletköltségek felmerülésével.
  6. 2015 nyara ellőtt az Önkormányzat bejelentette, hogy az Árpád utcai iskola bővítése miatt újabb ideiglenes helyre kell költözni amire felajánlott 2 választási lehetőséget. (Kényszerűségből elfogadtuk) Ígérete szerint 2016 tavaszán költözhetünk a +Végleges" Szabadság úti új Házba.
  7. 2015.09.04.-én a Szivárvány utcai helységben tapasztalt első benyomásaink:

a) Tagjaink - évek óta rendszeres - gasztronómiai bemutatóit (Gulyás, Pörkölt, Halászlé, Lecsó, Kolbász, Hagymás-vér) főzési-, és mosogatási lehetőség hiányában megtartani nem tudjuk.

b) Honlapunk kezeléséhez társaink számítástechnikai ismereteinek bővítését gép és internetes elérés nélkül összejöveteleink keretében megoldani lehetetlen.

c) Ígéretet kaptunk, hogy az ideiglenes elhelyezés időszakában papírtányérok, poharak biztosítására sor kerül. Hiányában az első szomjoltás tenyérből történhetett.

d) Nyaralás, szüret, betegség, iskolakezdés miatt "fél házzal" is megtöltöttük a helységet. Ha mindenki részt kíván venni, a "Heringes doboz" kényelmében lehet részünk. (Oda az év elején megtervezett "Lecsó Party"?)

e) Felmerült a kérdés: A Mi mindenbe belenyugvásunk, vagy a Betolakodók agresszív, követelőző magatartása a követendő viselkedési forma?

f) Ki, mikor hogyan és hol képviseli Egyesületünk érdekeit?

g) Részt veszünk-e munkájában, és mit tesz az "Idősügyi Tanács" a nyugdíjasok érdekvédelme érdekében az "Idősbarát" Önkormányzat kapkodó, ötletelő elképzelései ellen?

Közreadta: EI.

KÉP ITT!

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 06. vasárnap, 13:07
 
15-06-03-Kenderes PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. június 03. szerda, 13:48

2015.06.03.-án kényelmes vonat, majd autóbusz utazás után érkeztünk meg Kenderesre.

Először a Kenderesi Néprajzi Kiállítóterem helységeit tekintettük meg, ahol helyi régiségek, használati tárgyak voltak láthatóak.

Mellette a Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Tengerészeti Kiállító terem helyezkedett el. A kiállítást nagyrészt nyugalmazott tengerészek hozták létre. A tengerészettel és a Horthy családdal kapcsolatos emlékekkel, emléktárgyakkal ismerkedhettünk.

2010.-től a kiállító teremben kialakításra került egy Trianon szoba, amely Magyarország fájdalmát tükrözi, az 1920- as döntést követően.

Az épületből jövet a Nemzet Székely-kapuja pontos másában gyönyörködhettünk, ami a Kárpát- medencei magyarság összetartozását jelképezi.

Rövid séta után eljutottunk a dombon álló műemlék Református templomig. Idegenvezetés mellett ismerkedhettünk meg a templom történetével. - Többek között megtekintettük a hívek által készített, díszes faragott padot, amelyben Istentiszteletek alkalmával a kormányzó és családja foglalt helyet.

A főutcán a gyönyörű védett fasor alatt elhaladva jutottunk el az 56-os emlékmű érintésével a szintén műemlék Római katolikus templomba. A templom védőszentje Nagyboldogasszony. Az oldalhajók oldalán látható festmények 1938-ban készültek.

Ezek után megtekintettük a barokk stílusú Horthy kastélyt. Előzőleg tisztelegtünk a kormányzó szobra előtt a kastély parkban. Az épület díszes főhomlokzata, kerti homlokzata, a belső helységek közül az egykori pipázó és szalon igazán szép volt.

A nagy melegben a hosszúra nyúlt séták után jól eset a bőséges ebéd és a hideg ital elfogyasztása.

Visszautunknál már részben sikerült kipihennünk a fáradalmakat.

Köszönjük az Önkormányzat támogatását, valamint a kirándulás szervezőjének Istvánnak a lelkiismeretes, mindenre kiterjedő munkáját, és Marcsi és Guszti stafétabot átvételéből adódó zökkenőmentes lebonyolítást.

Közreadta: WaIm

Képek itt!

Módosítás dátuma: 2015. június 19. péntek, 18:55
 
15-01-08-Irmuska... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. január 08. csütörtök, 21:44

A gyászban Egyesületünk tagsága is osztozott:


Módosítás dátuma: 2015. január 08. csütörtök, 22:13
 
15-01-02-Irmuska... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. január 02. péntek, 19:18

Szeretett Irmuskára emlékezünk!:


Módosítás dátuma: 2015. január 08. csütörtök, 21:34
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 8

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa131
mod_vvisit_counterEzen a héten131
mod_vvisit_counterMúlt héten8700
mod_vvisit_counterEbben a hónapban10487
mod_vvisit_counterMúlt hónapban10308
mod_vvisit_counterÖsszesen609941

We have: guests online
Az Ön IP címe:: 54.80.83.123
Ma van: 2018 szept. 23.