Szabadidő 1 napos
13-11-18-Somló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. november 19. kedd, 08:39

Téli felkészülésként gyalogtúrát szerveztünk a Somló-hegyre. Az eredetileg kitűzött időpontot az esős időjárás miatt módosítottuk. Ekkor sem kedvezett az időjárás, de elhatároztuk, ha kisebbségek potyognak is az égből, vállalásunkat teljesítjük.

A csatlakozó autóbuszt Devecserben lekéstük, így vonattal folytattuk utunkat Somlóvásárhelyre. A túra első szakaszát könnyed léptekkel teljesítettük volna, ha a "túravezető" el nem téved. Az "Antal-emlékmű"-nél történt tisztelgést követően a "Bázisállomás"-on gyűjtöttünk energiát.

A második szakaszt a hegyi túra jelentette, külön utak választásával. A három csoport mindegyike teljesítette a maga célját, így a "Bázis"-on kiértékelhettük a sikerünket.

Kellemes ebéd közepette ápoltuk nemzeti hagyományunkat, a "Márton napi bórkóstoló"-t, miközben szeretettel gondoltunk azokra a tagtársainkra, akik nem vállalták e kis egészségügyi sétát.

 

Módosítás dátuma: 2013. december 01. vasárnap, 05:45
 
Somló-2-ajánló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. október 24. csütörtök, 13:34

Köszönet azoknak, akik következő programunk meghirdetésével

kapcsolatban - Somló - a téves jelentkezési határidőre felhívták a 

figyelmet, és válaszoltak is részvételi szándékukról, vagy akadályoztatásukról 

adtak írásos  tájékoztatást. Kérésre ismételjük meg a felhívást.

Cél: - Egészségmegőrző gyaloglással felkészülni a téli napokra,

- A Történelmi táj őszi arculatának megismerése,

- Kulináris értékek ápolása, borkóstolóval.

Matting Dezső barátunk november 6.-ra vállalná fogadásunkat.

Javaslata: Vendégfogadásként hagymás zsíros kenyér, pálinkával,

a hegycsúcs megmászása után ebéd, új-, és óbor kóstolóval.

Aki a csúcsok megmászására nem vállalkozik, a pince előterében

megpihenhet.

(Ebédajánlatként szóba került vadpörkölt, vagy babgulyás 

elfogyasztása, de igény szerint mást is elkészít, erre vár ötleteket a

részünkről).

Várható költség: cca. 4 000,- Ft/fő + útiköltség.

Október 25.-ig ígértünk választ a létszámra és a menü kérelemre.

Egyesületünk szellemiségével egyező, a közvetlen baráti körhöz

tartozó Ismerősök jelentkezését is elfogadjuk, az ajánlók címéről. 

10 fő feletti létszám esetén a helybiztosítást intézzük.

Kérjük a megújított Értesítőlánc vezetőket, hogy az e-maillel nem

rendelkezők adatait gyűjtsék össze, az értesítési címmel rendelkezők 

pedig igenlő,vagy nemleges választ is adjanak a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

vagy az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. Jelentkezés, vagy lemondás,

Frank István, Nagy Sándor és Erdélyi István telefonján is megtehető.

Módosítás dátuma: 2013. október 25. péntek, 10:46
 
13-09-18-Etyek-Alcsút PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. szeptember 18. szerda, 20:26

Mozgalmas, sikeres és - a többi Egyesületi rendezvényhez hasonlóan - emlékezetes kirándulást tudtunk lebonyolítani, melyről Tagtársainknak az alábbiakban számolunk be:

Utazás: számos programot tervezetünk be annak érdekében, hogy ne csak utazással töltsük el az időnket. Mivel tömegközlekedéssel, a többszöri átszállás miatt elképzeléseink töredékét sem láthattuk volna, úgy terveztük, hogy személygépkocsikkal közlekedünk. Ez frakciózáshoz vezethetett volna, rontva a közösségi szellemet. Bojtok Laci árengedményének köszönhetően autóbusszal mentünk, akinek helyismeretében, udvariasságában, figyelmességében egyben igaz barátra is találtunk.

Programok:

1. Etyek Plébánia templom: Mészáros Péter plébános úr hozzájárulásával, világi munkatársa Kun László mutatta be a templom és a település történetét és hitéletét. A Botpusztai kápolna a földrengések óta nem látogatható, így csak verbális ismereteket szerezhettünk az 1400-as években épült késő-gótikus kápolnáról és a nazarénus-szerzetesek ténykedéséről.

2. Magyar-kút: Sétával közelítettük meg a XIX. század első felében klasszicista stílusban épült kútházat, és ismerhettük meg a közműhálózat kiépítését megelőző vízvételi, mosási és itatási szokásokat.

3. Korda-filmstúdió: Az Etyeken nevelkedett Demján Sándor által megvalósított Európa legmodernebb Filmstúdiójában, szakavatott vezetéssel tekinthettünk bele a filmkészítés kulisszatitkaiba. A filmkészítés során is " trükkök százai" (amiről nyilvánvalóan nekünk nem kell tudni) kerülnek bevetésre a látvány és szemfényvesztés érdekében. Az érdekes, és izgalmas programot beárnyékolta, hogy a nagyszámú csoport nagy része "hangosítás hiányában" alig tudta nyomon követni a sok különlegességet. (Korda testvérek története - díszletek - optikai csalódások - speciális effektek - szinkron és zörejek)

4. Golf Club/istállók: József főherceg 200 éves platánsorának elején rátekintetünk a külföldiek részéről keresett Club pályájára és fogadó épületére.

5. Arborétum: Kellemes sétát tettünk Lilla lelkes vezetésével - aki a "tulajdonos" büszkeségével - minden érdekességet be is mutatott (ritka növények és fák - Kastély klasszicista főhomlokzata - istálló / neoromán kápolna - Babaház - Pálma-ház).

6. André kecskesajt-farm: A tulajdonos - Szelényi Katalin, és lánya - bevezetett a sajtkészítés rejtelmeibe. Megtekinthettük üzemüket, majd hangulatos pincéjükben kóstoló keretében meg is ízlelhettük termékeiket.

7. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia: A nagyarányú, monumentális építkezések, valamint bajnoki mérkőzés miatt belső sétát nem tehettünk, csak kívülről tekinthettük meg a létesítményeket.

8. Endresz György és Magyar Sándor repülős Emlékműve (Bodmér): a pilóta és navigátora 1931.07.15.-én indult Canadából és három világrekordot megdöntve Mátyásföld helyett az Emlékmű közelében landolt üzemanyag hiánya miatt. A világon 15.-ként repülték át az óceánt. Az 5770 km-es úton 3 világrekordot állítottak fel { 5770 km-t 25óra 20 perc alatt teljesítettek (távolsági rekord) - sebességi rekord 230 km/ó - a kontinensre ilyen mélységig ők hatoltak először}.

Köszönjük az Önkormányzat támogatását és minden résztvevőnek valamint közreműködőnek a tartalmas és baráti együttlétet.

Képek: >A kiránduláson készült fotók itt megtekinthetőek<

Közreadta: Admin.

 

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 30. hétfő, 10:53
 
13-09-14-Fehérvár PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. szeptember 15. vasárnap, 15:40

Rendkívüli program, (rendkívüli időben, rendkívüli emberek részére) megtartására emlékezhetünk, és számolhatunk be az érdeklődők részére.

A program rendkívülisége:

1. Szent István király koronázó városának Püspöki rezidenciája, székhelye, a közönség számára ritkán nyitott, csak különleges alkalmakkor látogatható. Kevés ember tekintheti meg a magánkápolnáját, dísztermét, vendégszobáját.

2. Ritka alkalom, hogy az Egyházmegyei Múzeum igazgatója személyesen mutatja be az egyházmegye főpapjainak arcképcsarnokát, és a Levéltár legértékesebb darabjait.

3. Még nem fordult elő, hogy Államalapító Szent Királyunk 3 legkiemelkedőbb ereklyetartója egy időben, egy helyen tekinthető meg. Ezt is láthattuk a Múzeumlátogatás során szakavatott vezetéssel.

4. A romantika, a szerelemről szóló építészet, szobrászat, festészet egyik leghíresebb műalkotását a Bory-várat, az alkotó polihisztor dédunokája mutatta be, és tette vonzóvá.

Az idő rendkívüliségét az - egyeseket elrettentő - esőbe hajló időjárás, valamint előre nem látott aktualitása, a terven kívüli gyors szervezés tette.

A részt vevők rendkívüliségéről azért tehetünk említést, mert szép számmal maradtak,

- akik az időjárás ellenére is vállalták a programot,

- a szokásos családi együttlétről e szombatra - a szellemi feltöltődés érdekében - lemondtak,

- teljesen önköltséges alapon, támogatás nélkül is vállalták az utat,

- elviselték az időben feszes programot, és - a szellemi érték érdekében a kényelmes étkezés lehetőségétől is eltekintettek.

A fotózási tilalmak ellenére Sanci-báró készített néhány felvételt, amit szintén közreadunk, és az alábbi linken megtekinthetőek.

Közreadta: Admin.

 

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 17. kedd, 07:34
 
13-08-30-Nagybörzsöny PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. szeptember 03. kedd, 20:17

Beszámoló egy csodálatos kirándulásról.

Ki folytatja?

 

Addig is, a képek itt megtekinthetőek:

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 04. szerda, 04:41
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 9

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa176
mod_vvisit_counterEzen a héten7835
mod_vvisit_counterMúlt héten887
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9491
mod_vvisit_counterMúlt hónapban10308
mod_vvisit_counterÖsszesen608945

We have: guests online
Az Ön IP címe:: 54.198.23.251
Ma van: 2018 szept. 18.