Hagyományok ápolása
Karácsonyi Áldás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. december 20. szombat, 22:05

 
14-12-19-Karácsony PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. december 19. péntek, 23:16

Ugye beszámol valaki bensőséges ünnepünkről?

Képek itt!

Módosítás dátuma: 2014. december 22. hétfő, 19:02
 
14-11-28-Kolbászolás-2 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. november 28. péntek, 21:31

Közösen a Közösségért...

Egyesületünk az alig 60 évestől a 91 évet is meghaladó különböző korú nyugdíjasok rendszeres találkozóhelye. Az aránylag nagy kor-, szociális-, hitbéli-, és képzettségbeli különbség ellenére egységes, mert azonos polgári és keresztény erkölcsök tanításain szocializálódtunk, még ismerjük az egymásért tenni akarás nemes eszméjét, mosolyogva szemléljük az egoista beállítottságúak önzését.

Gyönyörű példája volt az összetartásnak a másod ízben megrendezett házi "kolbász-fesztivál". Fél -héttől gyülekeztünk, mert senki sem szeretett volna lemaradni a munka egyetlen fázisáról sem. Eszünkbe juttatta felmenőink "kaláka" szerveződéseit, amelynél a segítők együtt, egyszerre, társaságban, s rendszerint szórakozással egybekapcsoltan dolgoztak, nem fenyegette őket APEH-NAV irányultságú "jövedelemadó-fizetés" kötelezettségének terhe!

Munkánk hatékonyságát segítette, hogy mindenki kereste és megtalálta azt a feladatot, amiben jónak érezte magát, de ez nem fajult rivalizálássá. A mozgatórugó a tiszta lelkiismeret és jó közösségi szellem volt.

Egyesületünk köszönetét fejezi ki azoknak, akik hét óra előtt a legkiválóbb alapanyagot biztosítva, gondoskodtak a szállításáról is.

Hangulatos társalgás közepette kóstoltuk meg saját kézműves termékünket. Senkitől nem hallottuk, még egy kis ez meg az kellett volna az ízesítéshez.  Úgy szaladt el úgy az idő, hogy késő este értünk haza.

Képek itt!

Módosítás dátuma: 2014. december 05. péntek, 10:15
 
Húsvétra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. április 17. csütörtök, 14:11

MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNKNAK:

 
14-02-21-Disznóság-Farsangkor PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. február 22. szombat, 16:14

Egyesületünk új vezetése új színfolttal gazdagította életünket. Köszönjük, hogy a farsangi időszakban egy hangulatos "Csináld magad" kolbászgyártási akciót szervezett.

A hagyományok ápolásáról beszélni, népszerűsíteni is nemes feladat, de azt ápolni, cselekvő részesként közreműködni további örömöket is rejt.

Az előkészületek, feladatok egyeztetése, emlékek felidézése, mind-mind kellemes emlékeket ébresztett valamennyi közreműködő résztvevőben. Valószínűleg voltak olyanok is, akik óvatosságból nem reszkíroztak.

Ötletadónk - nagy rutinjának köszönhetően - vállalta a "koordinátori", "főrendezői" feladatokat. Ugyancsak nagy tapasztalattal rendelkező társunk kipróbált receptjét osztotta meg, és családjával jeleskedett a minőségi fűszerek beszerzésében. Egyesületünk motorja tesztelte az alapanyag beszerzés leggazdaságosabb és legbiztonságosabb forrásait, és "csúcsminőséget" szállított. Számos gyakorlott és szorgos kéz vette ki részét a "mestermű" létrehozásában, segédeszközök hozásában. Ezermester barátunk ez alkalomra alternatív füstölő építésével járult hozzá a biztonsághoz.

A "minőségbiztosítási rendszer" is működött, hisz "lányaink" próbasütéssel győződhettek meg termékünk gasztronómiai értékéről. Az ízlelőbimbók karbantartását szolgálta, hogy ki házi pálinkájának javát, ki az általa favorizált minőségi borát hozta oly mértékben, hogy valamennyi tag részére jutott a hangulatuk emelésére.

Meglepetésünkre voltak, akik művészi, színvonalas plakáttal örökítették meg az alkalmat, és vidám verseléssel emelték a hangulatot. "Száguldó riporterünk" - mint mindig, most is - gondoskodott az emlékek és lelkesedésünk megörökítéséről. (Nem lehet teljes a felsorolás, ezért, ha valakit kihagytunk a megemlékezésből, kérlek jelezzétek.)

A hagyományőrző rendezvényünk nem csak a közvetlen tagjaink részére volt példaértékű, hanem hozzátartozóink, családjainkon keresztül unokáinkat is bevonhattuk a globalizáció előtti világ megismertetésébe.

Szolidaritásunk jegyében minden tagunk részére megszerveztünk egy sültkolbász kóstoló klubdélutánt is, melyre meghívtuk Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő urat is, aki egy gyors helyzetértékelést tartott.

Bár beszámolónk fő része a hagyományról, gasztronómiáról szól, nem feledkezünk meg arról sem, hogy ehhez hasonló rendezvényeink, kötetlen beszélgetéseink a közösségi szellem jobbításáról, a keresztény-keresztyéni értékek megerősítéséről is szólnak.

Lejegyezte: Adm.

Képek itt!

Módosítás dátuma: 2014. június 27. péntek, 15:28
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 12

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa116
mod_vvisit_counterEzen a héten810
mod_vvisit_counterMúlt héten1131
mod_vvisit_counterEbben a hónapban10345
mod_vvisit_counterMúlt hónapban8638
mod_vvisit_counterÖsszesen585999

We have: guests online
Az Ön IP címe:: 54.81.244.248
Ma van: 2018 júl. 21.