Egyesületi rendezvények
Gyalogtúra-01-15 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. január 15. szerda, 20:59

Ismét felelevenítettük környezetünk jobb megismerése és egészségünk védelme érdekében az Egyesületi gyalogtúrát. Az időpont apropóját a Friedmann Bisztró megnyitása adta.

Az autóbusz pályaudvari indulást követően megtekintettük az épülő Görög katolikus templomot és a Mentőállomást. A Bisztróból egy kávékülönlegesség és sütemény elfogyasztása után folytattuk utunkat a Törökugrató csúcsára. Közben felkerestük egy tagtársunkat, akit legutóbbi rendezvényünkön nagyon hiányoltunk. Meggyőződve kitűnő egészségi állapotáról megnyugodva tettük meg a kitűzött út további szakaszát.

A csodálatos kilátásban gyönyörködés, a csúcson érzékelt széljárás megtapasztalása után felkerestük a Horthy-villa területét, melynek kapuzatát és kerítéselemeit az Önkormányzat védett műtárggyá nyilvánította. Reméljük, hogy a telken frissen megkezdett munkálatok nem a múlt véső eltörlését, hanem a korábbi rombolási károk helyreállítását szolgálják.

Az ABS Bowling pályájának megtekintését - mintegy 7 km megtételét - követően megtisztult tüdővel ( kellő immun-erősítéssel az elkövetkezendő járványokra) tértünk vissza a kiindulási pontra.

Lejegyezte: Adm.

 
13-12-20-Karácsony PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. december 20. péntek, 21:45

Az előző évekhez hasonlóan megtartottuk Karácsony ünnepét egyesületünkben. Az idei ünnepünk azzal is színesedett, hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő,Török István Budaörs alpolgármestere és Sánta Áron a Budaörs-i KDNP elnöke.

A kölcsönös üdvözlések után Csenger Zalán Zsolt tájékoztatta a jelenlévőket Kormányunk aktuális eseményeiről-intézkedéseiről, majd családja által készített kis ajándék csomagokkal kedveskedett mindenkinek, melyeket személyesen ill. leánya közreműködésével osztott szét.

Szokásunkhoz híven a Szeretet ünnepén köszöntöttük 90 éves tagtársainkat is, Lajtaújfalusi Jánosné Etelkát és Feldhoffer András bácsit tiszteletbeli elnökünket.  Mindannyiunk nevében Ihász Gizi egy szép Régi Magyar Áldást olvasott fel, Frank Istvánné Anikó az egyesület elnöke pedig átadta ajándékainkat az ünnepelteknek.  Adrás bácsival a Budakörnyéki TV interjút is készített.

A továbbiakban felcsendültek a jól ismert karácsonyi dallamok : Mennyből az Angyal, Dicsőség mennyben az Istennek, Pásztorok-pásztorok, Fel nagy örömre ma született....melyeket meghívott vendégünk Mészáros Zoltán,  Római Katolikus Templomunk kántora /karnagy, kórusvezető/ szintetizátoron kísért.

Műsorral is készültünk: - Ambrus András színművész Bandi bácsink a tőle megszokott profizmussal és székely virtussal adott elő karácsonyi történeteket, verseket.  - Hugauf Árpi örömünkre Hallaluját és Ave Mariát énekelt  hangszeres kísérettel.

Elhangzottak még prózai előadások is:   Pál Marika Endrődi Sándor Karácsony c. versét adta elő, Ihász Gizi a Bibliából olvasott fel, Márté Aranka pedig saját gondolatait osztotta meg velünk.

Az elhangzottak mind Karácsony ünnepének lényegéről  a Megváltó születéséről ill. eljöveteléről szóltak.  Befejezésül elénekeltük a Csendes Éj ill. Stille Nacht közismert éneket.

A szép ünnep agapéval folytatódott, saját készítésű szendvicsek , házi sütemények, na és fínom italok kerültek az asztalra. Köszönjük a konyhatündéreknek.

Köszönjük a vendégek részvételét, Zoltán zenei közreműködését, reméljük mindenki jól érezte magát.

Az est szervezője és levezetője Sütő Ágnes kultúrális megbízott volt.

 

Módosítás dátuma: 2014. január 28. kedd, 22:03
 
Gasztronómia PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. október 21. hétfő, 14:49

Egyesületünk októberi programja is a "munka - szórakozás - szellemi épülés" tagozódásának keretében zajlott.

Az Elnöki megnyitó után véglegesen rendeződött honlapunk "exlex" helyzete, hisz a tagság egyöntetűen annak további működtetése mellett foglalt állást.

Gasztronómiai délutánok sorozatunk keretében újabb "Chéf" mutatkozott be "Imre-pörkölt" kompozíciójával. A nemes hagyományt követve, - hogy a távolabbi programokat egészségi állapotuk miatt nem vállalók is részesüljenek emlékezetes rendezvényeinkben - Imre tagtársunk vállalta, hogy bemutatja tudományát.

Ismét a "fiuk" fogtak össze, hogy segítsék a "mesterszakácsot" családi titkának bemutatásában. A másokért tenni akarás örömét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a létszámhoz túlméretezett mennyiségű nyersanyagból készült mestermű, az utolsó falatig elfogyott. Egy "főszakács" részesülhet nagyobb elismerésben annál, ha látja a repetára sorakozó mosolygó arcokat? Ettől a momentumtól függetlenül tagságunk nevében köszönjük fáradozását. Jócselekedetét az "Élet-könyvében" feljegyezzük.

Mint minden alkalommal, a "lányok" is kitettek magukért, hisz finom süteményeiket, kerti gyümölcseiket szervírozták desszert gyanánt. Mint legtöbb családban az ünnepi ebédeket követően, a nagy szakmai tudást, precizitást igénylő mosogatás is hölgyeinkre maradt.

Szellemi épülésünket szolgálta, hogy Somodi Zoltán ny. rk. plébános elfogadta meghívásunkat, és az alkalomhoz illő rögtönzött humorral tűzdelt előadásában az emberi viselkedésformákról helyezett tükröt elénk. Ránk bízva, hogy mindenki csak a saját "ingét" vegye magára.

Lejegyezte: EI.

 
Lecsófesztivál-13 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. szeptember 06. péntek, 20:43

Egy ötlet hatására megrendeztük első fesztiválunkat a lecsókészítések időszakában.

Egyesületünk "egyes" tagjai vállalták, hogy a "kettes" tagokat megvendégelik, viszonzásul az egész éves kiszolgálásért és kényeztetésért.

Határozott kiállású "Chéf"-ünk irányításával a sok "kuka-kukta" igyekezett keze alá dolgozni ami eredményesnek bizonyult, mert ízre, színre, illatra és állagra kitűnő  ételt tudtunk felszolgálni, mindenki megelégedésére.

Köszönetet mondtunk a "kettes"-eknek is, mert viszonzásul finom süteményeket is tettek az ünnepi asztalunkra.

A "Lecsó-parti" kiváló alkalom volt a közösség építésre is, mert azon tagjaink is részt tudtak venni, akiket egészségi állapotuk megfoszt attól, hogy kirándulásainkon részt vegyenek.

Reméljük, hogy hagyományt tudunk teremteni, melyben tagjaink bemutathatják a gasztronómia területén szerzett jártasságukat, igy minél több egyéni íz-világgal ismerkedhetünk meg.

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 06. péntek, 21:28
 
Decemberi klubdélután PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. december 10. hétfő, 08:43

Egyesületünk élete is fejlődő,

Váratlan látogatásnak köszönhető.

Sánta Árontól kaphattunk betekintést,

Városunk helyzete változik-e, s miként.

Használja-e Budaörs a termálvizét,

Ha igen, a várható nyereség kié?

Az oktatási reformunk miként hat ránk?

Erkölcsi jobbulásban várható hatás?

Járási székhelyek kialakítása,

Milyen lesz ránk és városunkra hatása?

Lehet-e számítani összefogásra?

Vagy tovább is hat ránk „Turániak Átka”?

Egyesületünk vezetésétől kérjük,

Más találkozókat is szervezzen értünk.

Ha tudjuk a témát, mi is felkészülünk,

Bátrabban kérdezünk, nem húzzuk be fülünk.

 

Módosítás dátuma: 2014. január 28. kedd, 22:07
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 5

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa48
mod_vvisit_counterEzen a héten8157
mod_vvisit_counterMúlt héten887
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9813
mod_vvisit_counterMúlt hónapban10308
mod_vvisit_counterÖsszesen609267

We have: guests online
Az Ön IP címe:: 54.166.203.17
Ma van: 2018 szept. 20.