Hírek
Székhelyváltozás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. február 14. kedd, 16:09

 

Tájékoztatás.

A 02.17.-re tervezett klubdélutánunkat a Nyugdíjasház Árpád u. 4. sz. alá költözése miatt nem tartjuk meg. A 03.02.-i találkozás alkalmával már az új Klubhelységet avathatjuk fel. Mindenki megjelenésére számítunk.

Vezetőség.

 

Módosítás dátuma: 2012. február 14. kedd, 16:25
 
Közgyűlés 2012-01-20 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. január 16. hétfő, 13:24

 

Meghivó

A Budaörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület közgyűlésére

Időpont: 2012.01.20. 14:30 órakor

Helyszín: Budaörs, Szabadság u. 74.

Napirendi pontok: kihirdetése a helyszínen.

Az Egyesület tagjainak megjelenésére tisztelettel számít a:

Vezetőség

 

Módosítás dátuma: 2012. július 10. kedd, 08:45
 
Programajánló-01.21.-re PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. január 12. csütörtök, 21:19

Békemenet Magyarországért - A Hősök terétől az Országházig, január 21-én

Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk, a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek.

Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék. Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni. Mi tudjuk, milyen a diktatúra, mint ahogy azt is tudjuk, mert nem felejtettük el, hogy miképpen kell akár a túlerővel is szembeszállva az igazságért és a szabadságért harcolni, ahogy tettük azt 1956-ban, amikor Európa és Amerika népei együtt éreztek velünk. Ezért örömmel csatlakoztunk a művelt Európához, mert megtanultuk, hogy csakis a megértés, a kölcsönös tisztelet és a népek közötti harmónia ad teljes garanciát a nemzetek közötti békéhez.

Mi, magyar demokraták ezért békemenetet hirdetünk január 21-én, szombaton délután 16 órára a budapesti Hősök terére, ahonnan az Országházig megyünk. Kérünk minden magyart, aki szándékainkkal egyetért, akinek fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése, aki szentnek tartja a polgári demokrácia eszményeit, csatlakozzon hozzánk és tartson velünk! Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzetiszínű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek!

Induljunk el! Várjuk a civilszervezetek, a közéleti személyiségek és minden hazafi csatlakozását.

 
Digitális esély PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. december 27. kedd, 22:17

 

Digitális esélyegyenlőségünk megteremtése.

Egyesületünk közösségi életének kedvező fejlődését nagymértékben segítette az az Önkormányzati gondoskodás, előrelátás és támogatás, mely a digitális esélyegyenlőség megteremtésében nyilvánult meg.

Felmérések szerint országos szinten a 60 év felettiek 2-3 %-a használ számítógépet, tájékozódik az interneten, és próbál lépést tartani a technika fejlődésével. Ez volt jellemző Egyesületünk felmérése alapján is, ugyanis a megalakulásunkat követően négy fő jelentette be, hogy rendelkezik e-mail címmel.

Megkereséseink kedvező fogadtatásban részesültek, mert megkaptuk a Szociális és Egészségügyi Iroda vezetőjének támogatását és Wittinghoff Tamás polgármester Úr anyagi hozzájárulását az alábbi igényeink kielégítésére:

  1. 2010. év végén 11 tagunk részesült díjmentes oktatásban számítógépes ismeretekből,
  2. Önkormányzati támogatásból egy éve működtetjük önálló honlapunkat,
  3. 2011. évi selejtezések során 5 tagtársunk jutott térítésmentesen számítógéphez.

A felsorolt támogatások termő talajra hullottak, ugyanis a tanfolyamok elvégzése után - ami egybeesett honlapunk megindításával - a négy e-mail címes elérhetőség 14-re módosult. A leselejtezett számítógépek üzembe helyezésével, valamint honlapunk rendszeres frissítésével év végére elértük, hogy 22 e-mail címen 30 tagtársunk érhető el. Egy év leforgása alatt a 2 %-os alkalmazási szintünket 18 %-osra emeltük a támogatásoknak köszönhetően.

Egyesületünk tagjainak átlagéletkora meghaladja a 71 évet, amiből adódóan megéltük a második világháború, majd az azt követő érák viszontagságait. Vesztesei voltunk az 1990 évi rendszerváltás előtti alacsony munkabérünk nyugdíjba beszámításának, valamint a követő évek magas inflációjának.

Köszönjük, hogy a Budaörsi Polgármesteri Hivatal tanúbizonyságát adta annak, hogy támogatja az öregek, nyugdíjasok, nagyszülők utolsó éveinek boldogabbá tételét, amit anyagi nehézségeink miatt elérni csak segítséggel bírunk.

A honlap működtetésével elértük, hogy idős, egyedül élő tagjaink közül többen is bekapcsolódhattak a Város társadalmi életébe, lakásuk elhagyása nélkül. Ezt bizonyítja, hogy a kezdő évben 17 tagtársunk, mintegy 60 cikke jelent meg honlapunkon, bizonyítva tagságunk aktivitását.

Mi segítheti a további fejlődést?

1. A honlap szerkesztés bázisának további szélesítése, lehetőséget teremtve, hogy mindenki véleményt nyilváníthasson,

2. A Nyugdíjasházban ingyenes internetes hozzáférés kiépítése, hogy egymás fejlődését szégyenérzet nélkül segíthessük,

3. Városi viszonylatban a szemétszállítási kedvezmény analógiájára 70 év felettiek részére ingyenes internet hozzáférés megteremtése.

Bízom abban, hogy jelen vitaindító gondolatokhoz többen aktiválódnak, és segítik öreg napjaink hasznos eltöltését.

Budaörs, 2011-12-27.

Adminisztrátor.

Módosítás dátuma: 2014. november 15. szombat, 21:20
 
Közlemény PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. július 18. hétfő, 09:48

 

Közlemény!

Az Egyesület Vezetőségének döntése alapján – mely július 15.-én került kihirdetésre - augusztus hóban klubdélutánt nem tartunk „Nyári Szünetet” miatt.

A következő alkalom szeptember 2.-án 14:30 órakor a Nyugdíjas Házban lesz.

Módosítás dátuma: 2014. november 15. szombat, 21:07
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 7

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa79
mod_vvisit_counterEzen a héten8188
mod_vvisit_counterMúlt héten887
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9844
mod_vvisit_counterMúlt hónapban10308
mod_vvisit_counterÖsszesen609298

We have: guests online
Az Ön IP címe:: 54.166.203.17
Ma van: 2018 szept. 20.