Hírek
Közgyűlés 2012-01-20 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. január 16. hétfő, 13:24

 

Meghivó

A Budaörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület közgyűlésére

Időpont: 2012.01.20. 14:30 órakor

Helyszín: Budaörs, Szabadság u. 74.

Napirendi pontok: kihirdetése a helyszínen.

Az Egyesület tagjainak megjelenésére tisztelettel számít a:

Vezetőség

 

Módosítás dátuma: 2012. július 10. kedd, 08:45
 
Programajánló-01.21.-re PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. január 12. csütörtök, 21:19

Békemenet Magyarországért - A Hősök terétől az Országházig, január 21-én

Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk, a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek.

Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék. Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni. Mi tudjuk, milyen a diktatúra, mint ahogy azt is tudjuk, mert nem felejtettük el, hogy miképpen kell akár a túlerővel is szembeszállva az igazságért és a szabadságért harcolni, ahogy tettük azt 1956-ban, amikor Európa és Amerika népei együtt éreztek velünk. Ezért örömmel csatlakoztunk a művelt Európához, mert megtanultuk, hogy csakis a megértés, a kölcsönös tisztelet és a népek közötti harmónia ad teljes garanciát a nemzetek közötti békéhez.

Mi, magyar demokraták ezért békemenetet hirdetünk január 21-én, szombaton délután 16 órára a budapesti Hősök terére, ahonnan az Országházig megyünk. Kérünk minden magyart, aki szándékainkkal egyetért, akinek fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése, aki szentnek tartja a polgári demokrácia eszményeit, csatlakozzon hozzánk és tartson velünk! Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzetiszínű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek!

Induljunk el! Várjuk a civilszervezetek, a közéleti személyiségek és minden hazafi csatlakozását.

 
Digitális esély PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. december 27. kedd, 22:17

 

Digitális esélyegyenlőségünk megteremtése.

Egyesületünk közösségi életének kedvező fejlődését nagymértékben segítette az az Önkormányzati gondoskodás, előrelátás és támogatás, mely a digitális esélyegyenlőség megteremtésében nyilvánult meg.

Felmérések szerint országos szinten a 60 év felettiek 2-3 %-a használ számítógépet, tájékozódik az interneten, és próbál lépést tartani a technika fejlődésével. Ez volt jellemző Egyesületünk felmérése alapján is, ugyanis a megalakulásunkat követően négy fő jelentette be, hogy rendelkezik e-mail címmel.

Megkereséseink kedvező fogadtatásban részesültek, mert megkaptuk a Szociális és Egészségügyi Iroda vezetőjének támogatását és Wittinghoff Tamás polgármester Úr anyagi hozzájárulását az alábbi igényeink kielégítésére:

  1. 2010. év végén 11 tagunk részesült díjmentes oktatásban számítógépes ismeretekből,
  2. Önkormányzati támogatásból egy éve működtetjük önálló honlapunkat,
  3. 2011. évi selejtezések során 5 tagtársunk jutott térítésmentesen számítógéphez.

A felsorolt támogatások termő talajra hullottak, ugyanis a tanfolyamok elvégzése után - ami egybeesett honlapunk megindításával - a négy e-mail címes elérhetőség 14-re módosult. A leselejtezett számítógépek üzembe helyezésével, valamint honlapunk rendszeres frissítésével év végére elértük, hogy 22 e-mail címen 30 tagtársunk érhető el. Egy év leforgása alatt a 2 %-os alkalmazási szintünket 18 %-osra emeltük a támogatásoknak köszönhetően.

Egyesületünk tagjainak átlagéletkora meghaladja a 71 évet, amiből adódóan megéltük a második világháború, majd az azt követő érák viszontagságait. Vesztesei voltunk az 1990 évi rendszerváltás előtti alacsony munkabérünk nyugdíjba beszámításának, valamint a követő évek magas inflációjának.

Köszönjük, hogy a Budaörsi Polgármesteri Hivatal tanúbizonyságát adta annak, hogy támogatja az öregek, nyugdíjasok, nagyszülők utolsó éveinek boldogabbá tételét, amit anyagi nehézségeink miatt elérni csak segítséggel bírunk.

A honlap működtetésével elértük, hogy idős, egyedül élő tagjaink közül többen is bekapcsolódhattak a Város társadalmi életébe, lakásuk elhagyása nélkül. Ezt bizonyítja, hogy a kezdő évben 17 tagtársunk, mintegy 60 cikke jelent meg honlapunkon, bizonyítva tagságunk aktivitását.

Mi segítheti a további fejlődést?

1. A honlap szerkesztés bázisának további szélesítése, lehetőséget teremtve, hogy mindenki véleményt nyilváníthasson,

2. A Nyugdíjasházban ingyenes internetes hozzáférés kiépítése, hogy egymás fejlődését szégyenérzet nélkül segíthessük,

3. Városi viszonylatban a szemétszállítási kedvezmény analógiájára 70 év felettiek részére ingyenes internet hozzáférés megteremtése.

Bízom abban, hogy jelen vitaindító gondolatokhoz többen aktiválódnak, és segítik öreg napjaink hasznos eltöltését.

Budaörs, 2011-12-27.

Adminisztrátor.

Módosítás dátuma: 2014. november 15. szombat, 21:20
 
Közlemény PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. július 18. hétfő, 09:48

 

Közlemény!

Az Egyesület Vezetőségének döntése alapján – mely július 15.-én került kihirdetésre - augusztus hóban klubdélutánt nem tartunk „Nyári Szünetet” miatt.

A következő alkalom szeptember 2.-án 14:30 órakor a Nyugdíjas Házban lesz.

Módosítás dátuma: 2014. november 15. szombat, 21:07
 
Köszöntő PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. december 23. csütörtök, 09:48

Kedves Érdeklődő, Látogató!

Kedves Tag-társunk!

Szeretettel köszöntünk a Budaörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület most induló honlapján.

Hitünk szerint a továbbra is szépen fejlődő Budaörs város polgári értékeket felvállaló nyugdíjasainak központja kívánunk lenni, az Ő életminőségük javítását, kommunikációjának elősegítését tervezzük.

Célunk:

- A klub életének bemutatása, az emlékezés lehetőségének elősegítése,

- A szereteten és az erkölcsön alapuló, fejlődő közösségi szellem ápolása,

- A személyes találkozások közötti időszakokban is élő egymásközti kapcsolattartás biztosítása,

- Közlemények megjelentetése, programok közlése, információáramlás gyorsítása,

- A nyugdíjasok, a nagyszülők és az egyedülállók részére programok szervezése, segítve mentális, szellemi és fizikai állapotuk jobbítását.

Szellemiségünk fejlesztésével további követendő példát kívánunk mutatni gyermekeinknek, unokáinknak, a követő generációknak. E vállalásunk elősegítéséhez kérjük tagjaink együttműködését, segítését és támogatását.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki Budaörs Város Önkormányzatának és Képviselő Testületének segítő támogatásáért, mellyel elősegítette az Egyesület alakulását, az Egyesületi élet működését. Fedezetet nyújtott 12 tagtársunk oktatásának költségére a számítógépes ismeretek bővítése érdekében, saját erőforrásunkat nagymértékben kiegészítve, hozzájárult jelen honlap kialakításának költségeihez is.

Szeretnénk, ha virtuális találkozásaink gyakorivá válnának, ezzel is pezsgőbb, színvonalasabb egyesületi életet élhetnénk. Mottóként ezért választottuk Krúdy Gyula az alábbi idézetét szabadon átírva: Többen kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Mi csak elkezdhettük.”

Kíván minden Nyugdíjasnak, Családjának, valamennyi Budaörsinek és e honlapot látogatónak Boldog, Békés, Szeretetteljes, Sikerekben-, Örömökben gazdag Új Esztendőt:

Az Egyesület Vezetősége

 

Módosítás dátuma: 2015. november 10. kedd, 07:10
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 6

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa270
mod_vvisit_counterEzen a héten270
mod_vvisit_counterMúlt héten1898
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5967
mod_vvisit_counterMúlt hónapban8248
mod_vvisit_counterÖsszesen558381

We have: guests online
Az Ön IP címe:: 54.161.45.156
Ma van: 2018 ápr. 22.