15-09-04-"Ideiglenes Új Otthon" PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. szeptember 06. vasárnap, 12:24

2015.09.04.-én a "Nyári Szünet" utáni első klubdélutánunkat a Szivárvány utcában kialakított helységben tarthattuk meg. Az Önkormányzat a tisztasági festést követően asztalokkal és székekkel berendezte  a helységet. Jó keresztény családhoz illő módon - Zoltán Atya közreműködésével - a "Házszentelő" megtartására is sor került.

Az Új lakásba költözés örömének ellenére feszült légkörben töltöttük a délutánt. Kerestük a választ, hogy milyen okokra vezethető vissza az idegenérzetünk:

  1. Összejövetelünkkel egy időben indult meg a gyalogos migránsinvázió az osztrák határ felé, ami miatt többünk unokái 1,5 - 2 órát a haza felé tartó felforrósodott autóbuszban szomjasan töltöttek.
  2. Egymás hangját erősítette a szirénázó rendőrautók és rendőrségi helikopterek ide-oda vonulása, akik a betolakodók útjának biztosítását végezték. Nem tudhattuk, hogy történt-e közben atrocitás.
  3. A Szabadság úti Házból "ideiglenesen" 2012 évben zsúfolódtunk be a rozoga külsejű, de kerttel és konyhával is rendelkező Árpád utcai épületbe azzal az ígérettel, hogy a végleges elhelyezést az Önkormányzat a Régi Posta épületében biztosítja. Nem ez teljesült.
  4. 2015 év elején tájékoztatást kaptunk, hogy új Nyugdíjas Ház épül a Szabadság úton, amibe ősszel be is költözhetünk. A terv szerinti belső elrendezést, méreteket kifogásoltuk, de az engedélyezési eljárás menete, és költség kímélés miatt minimális változtatásokra kerülhetett csak sor.
  5. Közben kiderült, hogy az engedélyezési eljárás a tulajdonviszonyok rendezetlensége miatt elhúzódik, az egyeztetéssel járó többletköltségek felmerülésével.
  6. 2015 nyara ellőtt az Önkormányzat bejelentette, hogy az Árpád utcai iskola bővítése miatt újabb ideiglenes helyre kell költözni amire felajánlott 2 választási lehetőséget. (Kényszerűségből elfogadtuk) Ígérete szerint 2016 tavaszán költözhetünk a +Végleges" Szabadság úti új Házba.
  7. 2015.09.04.-én a Szivárvány utcai helységben tapasztalt első benyomásaink:

a) Tagjaink - évek óta rendszeres - gasztronómiai bemutatóit (Gulyás, Pörkölt, Halászlé, Lecsó, Kolbász, Hagymás-vér) főzési-, és mosogatási lehetőség hiányában megtartani nem tudjuk.

b) Honlapunk kezeléséhez társaink számítástechnikai ismereteinek bővítését gép és internetes elérés nélkül összejöveteleink keretében megoldani lehetetlen.

c) Ígéretet kaptunk, hogy az ideiglenes elhelyezés időszakában papírtányérok, poharak biztosítására sor kerül. Hiányában az első szomjoltás tenyérből történhetett.

d) Nyaralás, szüret, betegség, iskolakezdés miatt "fél házzal" is megtöltöttük a helységet. Ha mindenki részt kíván venni, a "Heringes doboz" kényelmében lehet részünk. (Oda az év elején megtervezett "Lecsó Party"?)

e) Felmerült a kérdés: A Mi mindenbe belenyugvásunk, vagy a Betolakodók agresszív, követelőző magatartása a követendő viselkedési forma?

f) Ki, mikor hogyan és hol képviseli Egyesületünk érdekeit?

g) Részt veszünk-e munkájában, és mit tesz az "Idősügyi Tanács" a nyugdíjasok érdekvédelme érdekében az "Idősbarát" Önkormányzat kapkodó, ötletelő elképzelései ellen?

Közreadta: EI.

KÉP ITT!

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 06. vasárnap, 13:07
 

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa227
mod_vvisit_counterEzen a héten7886
mod_vvisit_counterMúlt héten887
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9542
mod_vvisit_counterMúlt hónapban10308
mod_vvisit_counterÖsszesen608996

We have: guests online
Az Ön IP címe:: 54.198.23.251
Ma van: 2018 szept. 18.