14-08-06-Ópusztaszer PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. augusztus 07. csütörtök, 04:34

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Önkormányzatunk pályázati támogatásának köszönhetően autóbusszal látogathattuk meg az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkot, amely Magyar őstörténetünk kiemelkedő tanúhelye. A támogatásnak köszönhetjük, hogy olyan tagjaink is részesülhettek az élményekben, akik tömegközlekedéssel az utat nem vállalták volna.

A Feszty-körkép monumentális látványa, az ismertető szöveg átfogó tartalma, a zenei aláfestés és fényeffektek hatására átélhettük honfoglaló Őseink nemes tetteit. Párhuzamot vonhattunk a Trianoni békediktátumot követő szellemi felemelkedést szolgáló erőfeszítésekről, iskola-alapításokról, és jelen korunk iskolabezárásokat szorgalmazó kufár gondolkodásáról.

Tanulságos és elgondolkoztató volt különféle szellemi vonulatok képviselőivel való találkozás is. Összefutottunk és szót válthattunk Torgyán dr.-al, de kifejthette előttünk véleményét a "liberális" oldal képviselője is. Nem úgy éreztük, hogy bármelyik is a dicső-múltunk relikviája volt.

Szellemi épülésünket megszakítottuk a földi hívságok ápolásával, mert a "Halászlé Mekkája"-ba Szegedre utaztunk. A Fehértói Halászcsárdában Szeged legkiválóbb halászlevével ismerkedünk meg, remélve, hogy ez is mielőbb felkerül a"Hungarikumok" listájára. Osztatlan sikert aratott - és örökre emlékezetes momentum volt - a haltepertővel való megismerkedésünk lehetősége.

Mentális épülésünket szolgálta, hogy Gizike hatalmas szellemi tudásának egy szeletét megosztotta velünk, mert idézetekkel alátámasztott előadását meghallgathattuk a "többszörös" Honfoglalás változatairól.

Ezt követően testben, szellemben és mentálisan is felfrissülve szerencsésen érkeztünk haza.

Közreadta: EI.

 

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE Képek itt!

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 14. csütörtök, 04:46
 

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa9
mod_vvisit_counterEzen a héten6261
mod_vvisit_counterMúlt héten1963
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9323
mod_vvisit_counterMúlt hónapban11866
mod_vvisit_counterÖsszesen620643

We have: guests online
Az Ön IP címe:: 54.161.100.24
Ma van: 2018 okt. 18.