14-07-16-Domonyvölgy PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. július 16. szerda, 21:11

BÖNYPE júliusi programja a Lázár Lovas park megtekintése volt. Július 16-án dacolva a 32 fokos kánikulával meglátogattuk a Gödöllői Dombság által körülvett,festői szépségű Domony-völgy szívében található Lázár Lovas parkot, melynek tulajdonosai Lázár Vilmos és Zoltán fogathajtó világbajnokok.

A Park bejáratánál frissen sült pogácsával és ágyas pálinkával fogadtak bennünket. Ezután egy kellemes erdei kocsikázáson vehettünk részt.

Megtekintettük a Világbajnokok termét, itt található a Lázár testvérek díjhajtáshoz használt kocsijai, és a megannyi aranyérem, serleg, ajándékváza. A versenyistállót is végigjártuk, megcsodálhattuk a többnyire Lipicai és részben Nóniusz versenylovakat.

A falusi udvarban számos ritkaságnak számító állattal ismerkedhettünk meg: szürke marhák, mangalicák,racka juhok,pulik, no meg a baromfikkal. A Lovasbemutató gazdag programjával kápráztatott el minket. Megcsodálhattuk a Puszta ötös fogatot, a csikós versenyt, a négyökrös szekeret és a nomád lovas íjászok bemutatóját.

Végezetül a Lovaspark magyaros konyhájának vendégszeretetét élvezhettük cigányzene kíséretében.

A látványban és információban gazdag szép napot köszönjük a Szervezőknek is, melyet az Önkormányzat támogatása nélkül csak nyugdíjainkból nem tudtunk volna megvalósítani.

Közreadja: KoZso.

 

Képek itt!

Módosítás dátuma: 2014. július 17. csütörtök, 14:54
 

Látogatottságunk

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa32
mod_vvisit_counterEzen a héten6284
mod_vvisit_counterMúlt héten1963
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9346
mod_vvisit_counterMúlt hónapban11866
mod_vvisit_counterÖsszesen620666

We have: guests online
Az Ön IP címe:: 54.161.100.24
Ma van: 2018 okt. 18.